Isner en Mahut maken het deze keer minder bont

John Isner en Nicolas Mahut voor aanvang van de wedstrijd van vandaag.
John Isner en Nicolas Mahut voor aanvang van de wedstrijd van vandaag. Foto Reuters / Toby Melville

Vorig jaar speelden de Fransman Nicolas Mahut en de Amerikaan John Isner een legendarische tennispartij in de eerste ronde van Wimbledon. Het lot verbond ze dit jaar weer aan elkaar - helaas met minder spektakel.

Dat ze een jaar later weer tegen elkaar geloot werden, was natuurlijk al bijzonder. Er gingen stemmen op om ze dan maar op het Centre Court - de hoofdbaan - te laten spelen, maar de wedstrijd werd uiteindelijk ‘gewoon’ afgewerkt op baan 3. Het werd in Londen vanavond 7-6, 6-2, 7-6 voor Isner. Wel twee tiebreaks, maar geen slijtageslag zoals vorig jaar: de wedstrijd duurde iets meer dan twee uur. Vorig jaar nam de wedstrijd, verdeeld over drie dagen, maar liefst elf uur en vijf minuten in beslag. In de beslissende vijfde set, waarin geen tiebreak wordt gespeeld maar een van de spelers met twee games verschil moet winnen, werd het uiteindelijk 70-68.

De samenvatting:

http://www.youtube.com/watch?v=KXfBqNMoWOo

Na het laatste, beslissende punt van Isner:

http://www.youtube.com/watch?v=lzwWDzgNJAc

Niet alleen die van de totale duur, ook de records voor langste partij in games, de langste set en de meeste aces werden overtuigend verbroken. De twee mannen kenden elkaar voor de partij van Wimbledon 2010 amper, maar zeggen tegenwoordig goede vrienden te zijn. “We praten over van alles, behalve over die ene wedstrijd.”

Isner ontmoet in de tweede ronde van Wimbledon de Spanjaard Nicolas Almagro. Vorig jaar kwam hij in de tweede ronde - uiteraard nog erg vermoeid - tegen Thiemo de Bakker te staan. Onze landgenoot schakelde de boomlange marathontennisser toen uit.