Haase solide langs Riba in eerste ronde Wimbledon

Robin Haase of The Netherlands returns in his match against Mardy Fish of the US during the second round of the French Open tennis tournament at Roland Garros stadium in Paris, Thursday May 26, 2011. Soderling won in three sets 6-3, 6-4, 6-4. (AP Photo/Lionel Cironneau) Robin Haase vorig maand op Roland Garros. Foto AP/Lionel Cironneau

Robin Haase heeft dinsdag de tweede ronde van Wimbledon bereikt. De Hagenaar was met 6-4, 6-4, 6-4 te sterk voor Pere Riba uit Spanje. Haase en Riba waren gisteren al aan hun partij begonnen, maar toen was het duel in de eerste set gestaakt vanwege regen.

De Nederlander neemt het in de tweede ronde op tegen de winnaar van het duel tussen Radek Stepanek en Fernando Verdasco (21).

Haase was gisteren al tot 5-4 gevorderd en serveerde voor de set toen de regen kwam en vandaag ging de Hagenaar op dezelfde voet door. Hij rondde de eerste set af en pakte een vroege break. Die leverde hij in de zesde game van het tweede bedrijf weliswaar weer in aan Riba, maar Haase brak direct daarna nogmaals en serveerde ook de tweede set met 6-4 uit.

In de derde set ging het zes games lang gelijk op. Toen pakte Haase zijn vierde break van de wedstrijd en daarmee de beslissende voorsprong. Riba behield nog een keer zijn opslag, maar kon een derde setverlies met 6-4 niet voorkomen.

Vorig jaar stond Haase ook in de tweede ronde van Wimbledon. Toen was Rafael Nadal daarin in vijf sets te sterk voor de Nederlander.

    • Bart Hinke