Federer en Williams door naar tweede ronde Wimbledon

Roger Federer serveert tijdens zijn partij tegen Mikhail Kukushkin. Foto AFP / Glyn Kirk

Roger Federer is door naar de tweede ronde van Wimbledon. Hij won vandaag in drie sets van de Kazach Mikhail Kukushkin: 7-6, 6-4, 6-2. Bij de vrouwen is titelverdediger Serena Williams door: ze versloeg Aravane Rezai.

Kukushkin debuteerde op Wimbledon, maar wist het Federer wel lastig te maken: de eerste set ging pas na de tiebreak naar de als derde geplaatste Zwitser. Daarna brak het verzet en kon Federer de tweede en derde set betrekkelijk gemakkelijk naar zich toe trekken. Hij komt in de volgende ronde de Fransman Adrian Mannarino of de Ier Conor Niland tegen.

Eerder vandaag bereikte de laatste Nederlander in het toernooi, Robin Haase, ook de tweede ronde. Hij won van de Spanjaard Pere Riba door alle drie de sets met 6-4 te winnen. De partij was gistermiddag al begonnen, maar toen tijdens de eerste set stilgelegd in verband met regenval.

Serena Williams bereikte vandaag de tweede ronde van het vrouwentoernooi. De Amerikaanse titelverdedigster won met 6-3, 3-6, 6-1 van Aravane Rezai uit Frankrijk. Voor Serena was het haar tweehonderdste zege op een grandslamtoernooi. Alleen Martina Navratilova, Chris Evert, Steffi Graf, Arantxa Sanchez-Vicario en zus Venus Williams wonnen er in het proftijdperk meer.

Jelena Jankovic ging in de eerste ronde ten onder tegen de Spaanse Maria Jose Martinez Sanchez. De Servische nummer vijftien van de plaatsingslijst won de eerste set met 7-5, maar verloor vervolgens de tweede en derde set met 6-4 en 6-3.

Petra Kvitova (8) won eenvoudig met tweemaal 6-2 van Alexa Glatch. Andrea Petkovic had iets meer moeite met de Franse ‘lucky loser’ Stéphanie Foretz Gacon, maar won toch met 6-3, 6-4. Ook Caroline Wozniacki (Denemarken) is door naar de tweede ronde: zij won met 6-2, 6-1 van de Spaanse Arantxa Parra.

    • Peter Zantingh