5 uittips

Fashion Darling! Ontwerpcafé: Fashion Darling! Arnhem: Museumcafé MMKA, Utrechtseweg 87. 18.30-21.30u. Entree: 5 euro. Arnhem is volledig in de ban van de vierde Mode Biënnale: Amber. Ontwerp Platvorm Arnhem (OPA) wijdt daarom het maandelijks Ontwerpcafé aan de Nederlandse modevormgeving. Petra Vonk, Sjaak Hullekes, en Truus en Riet Spijkers zullen vanaf 20.00u hun visie op mode en ambacht geven. Voorafgaand aan de discussie zijn de tentoonstellingen Get Real/ Real Self en The mirror has two faces te bezichtigen.

1 Kunsthotel

OpenluchtHotel

Leiden. 21 juni. http://portal.leiden.nl (zoekterm: openluchthotel).

Na het succes van de eerste editie van het OpenluchtHotel is besloten hieraan een vervolg te geven. Vanavond kunnen in Leiden zo’n 120 gasten de nacht onder de sterrenhemel doorbrengen. De kamers zijn ontworpen door kunstenaars en vormgevers en staan verspreid door de stad op onverwachte, monumentale locaties.

2 toneel

De Hollanders

Amsterdam: Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. De Kleine Komedie, Amstel 56-58. T/m 25 juni, dagelijks 20.15u, vr 24 juni ook 15.00u. Donderdagavond reeds uitverkocht.

De Hollanders is een confronterend stuk over de terugkeer van twee Hollandse soldaten uit Afghanistan. Acht acteurs van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie vroegen Arnon Grunberg een tekst speciaal voor hun afstudeervoorstelling te schrijven. Regie: Gerardjan Rijnders.

3 event

Oral Sight-seeing

Utrecht: Impakt Hoofdkwartier. Aanvang: 20.00 u. Entree: Gratis. www.impakt.nl

Deze editie van Things To Come gaat over geluid als navigatiemiddel door ruimte en tijd. Wetenschappers, kunstenaars en ontwerpers presenteren projecten waarin via audio en het gesproken woord door de stedelijke ruimte gereisd kan worden.

4 Dans

Het Nationale Ballet

Amsterdam: Holland Festival 2011 Het Muziektheater Amsterdam t/m 25 juni. Vandaag: 20.15u. www.het-ballet.nl

Het Nationale Ballet komt met twee wereldpremières van twee wereldbefaamde choreografen; Sidi Larbi Cherkaoui en David Dawson. Het programma Cherkaoui/Dawson is onderdeel van de vierenzestigste editie van het Holland Festival 2011 en is tot en met zaterdag 25 juni zes maal exclusief te zien in Het Muziektheater Amsterdam. Cherkaoui maakt voor het eerst een choreografie bij een Nederlands gezelschap, Dawson behoort tot de meest gerespecteerde balletchoreografen ter wereld.

Lees de recensie op de vorige pagina, pagina 25

5 Mode

Ontwerpcafé: Fashion Darling!

Arnhem: Museumcafé MMKA, Utrechtseweg 87. 18.30-21.30u. Entree: 5 euro.

Arnhem is volledig in de ban van de vierde Mode Biënnale: Amber. Ontwerp Platvorm Arnhem (OPA) wijdt daarom het maandelijks Ontwerpcafé aan de Nederlandse modevormgeving. Petra Vonk, Sjaak Hullekes, en Truus en Riet Spijkers zullen vanaf 20.00u hun visie op mode en ambacht geven. Voorafgaand aan de discussie zijn de tentoonstellingen Get Real/ Real Self en The mirror has two faces te bezichtigen.