Weer

Ook deze week houdt het koele en wisselvallige weer aan, maar een herstel is mogelijk vanaf komend weekend.

Morgenochtend trekt een zwak regengebied geleidelijk weg naar Duitsland. Opklaringen breiden zich vanuit het westen over het land uit en vooral langs de kust is het ’s middags zelfs vrij mooi weer. Bij een matige zuidwestelijke wind is het iets warmer met temperaturen van een graad of 20.

Woensdag ontstaan er vrij gemakkelijk buien en levert de temperatuur iets in.

Donderdag en vrijdag zijn ronduit buiige dagen met nog lagere temperaturen van slechts een graad of 17.

De verandering krijgt in het weekeinde geleidelijk gestalte. Na de reeks storingen en lagedrukgebieden komt er ruimte voor een hogedrukgebied. Het systeem breidt zich vanuit Frankrijk noordwaarts uit. Het weekend verloopt droog met bovendien redelijk wat zon. Zeker de zondag belooft een fraaie zomerdag te worden. De temperatuur loopt op veel plaatsen op tot rond of zelfs iets boven de 20 graden.

Een voorzichtige blik op de weerkaarten voor na het weekend geeft zicht op een zuidelijke stroming waarin beduidend warmere lucht vanuit Frankrijk zijn weg zou kunnen vinden naar ons land.