Tursunov sterkste op het gras van Rosmalen

De Russische tennisser hield in de finale zijn concentratie vast, ondanks onderbrekingen vanwege de regen.

Dmitry Tursunov heeft zaterdag de Unicef Open gewonnen. De Russische tennisser was in de finale van het grastoernooi van Rosmalen met 6-3 en 6-2 te sterk voor de Kroaat Ivan Dodig. Voor Tursunov is het de zevende titel in zijn carrière en zijn tweede op gras. In 2009 was hij de beste in Eastbourne.

Vanwege de regen begon de eindstrijd later. Na de eerste set werd de partij, die slechts een uur en zestien minuten duurde, onderbroken. Tursunov liet zich daardoor niet van de wijs brengen en had aan één break voldoende om de eerste set naar zich toe te trekken. In het tweede bedrijf brak de Rus de opslag van Dodig tweemaal, terwijl hij zelf geen enkele keer zijn service inleverde. Zo behaalde de 28-jarige Tursunov zijn eerste toernooizege na een knieblessure die hem lange tijd aan de kant hield.

Tursunov had zich door de onderbrekingen niet uit zijn concentratie laten halen. „Het was lastig onder deze omstandigheden, maar ik heb gelukkig de nodige ervaring. Misschien heeft dat de doorslag gegeven. Op de belangrijke momenten was ik het beste bij de les”, zei Tursunov.

Bij de vrouwen won Roberta Vinci het toernooi van Rosmalen. De 28-jarige Italiaanse versloeg in de finale in drie sets de in Kroatië geboren Australische Jelena Dokic: 6-7 (7), 6-3 en 6-4. Vinci behaalde haar vijfde toernooizege op de WTA Tour.

Dokic won de eerste set in de tiebreak. In de tweede set werd bij een stand van 2-2 een regenpauze ingelast, waarna Vinci drie games op rij won en de set in de negende game uitserveerde. Aan het eind van het derde bedrijf had Vinci vier wedstrijdpunten nodig om de partij in haar voordeel te beslissen. (Novum)