Tursunov en Vinci winnen grastoernooi in Rosmalen

De Russische tennisser Dmitry Tursunov heeft zaterdag de Unicef Open in Rosmalen gewonnen. Hij versloeg in de finale van het grastoernooi de Kroaat Ivan Dodig met 6-3 en 6-2. De 28-jarige Tursunov won in Rosmalen de zevende titel in zijn carrière.

De finale in Rosmalen duurde slechts een uur en zestien minuten. Wel moest na de eerste set een regenpauze worden ingelast. In de tweede set brak Tursunov tweemaal de opslag van Dodig, terwijl hij zelf geen enkele keer zijn opslag inleverde.

Bij de vrouwen won Roberta Vinci de finale. De 28-jarige Italiaanse versloeg in drie sets de in Kroatië geboren Australische Jelena Dokic: 6-7 (7), 6-3 en 6-4. Vinci behaalde daarmee haar vijfde toernooizege.

Dokic won in de finale nog wel de eerste set. Maar nadat de tweede set bij een 2-2 stand noodgedwongen werd onderbroken, was Vinci de betere. Ze won drie games op rij en was vervolgens ook de sterkste in de derde set. Dokic steeg door haar finaleplaats wel van de 59ste naar de 45ste plek op de wereldranglijst. Vinci klom een plaatsje en staat 29ste.

Het grastoernooi van het Engelse Eastbourne werd bij de mannen gewonnen door de Italiaan Andreas Seppi. Zijn Servische tegenstander Janko Tipsarevic moest opgeven bij een stand van 7-6, 3-6 en 5-3 in het voordeel van Seppi. Tipsarevic was kort daarvoor uitgegleden en had een liesblessure opgelopen. Seppi won zijn eerste ATP-toernooi.

Bij de vrouwen ging de titel naar Marion Bartoli. De Française won in de finale van de Tsjechische Petra Kvitova: 6-1, 4-6 en 7-5. Voor beide tennissters was het hun tweede partij van de dag. Net als in Rosmalen liepen veel partijen in Eastbourne afgelopen week vertragingen op door regen. (Novum)