Titelverdediger Nadal zonder kleerscheuren naar volgende ronde Wimbledon

Rafael Nadal tijdens zijn partij van vandaag.
Rafael Nadal tijdens zijn partij van vandaag. Foto AFP / Carl de Souza

In Londen is vandaag de 125e editie van het Grand Slam-toernooi van Wimbledon begonnen. Titelverdediger en nummer één van de wereld Rafael Nadal overleefde de eerste ronde zonder al te veel moeite: het werd 6-4, 6-2, 6-2 tegen de Amerikaan Michael Russell.

Op Wimbledon is het traditie dat de titelverdediger de eerste partij van het toernooi speelt. Vorig jaar won Nadal in de finale van Thomas Berdych. Het was zijn tweede titel op het Londense gras na de overwinning op Federer in 2008.

In het vrouwentoernooi was vijfvoudig winnares Venus Williams was in haar eerste partij op het Londense gras met 6-3, 6-1 te sterk voor de Oezbeekse Akgul Amanmuradova. De Amerikaanse treft nu Kimiko Date-Krumm, die in de eerste ronde Katie O’Brien met 6-0, 7-5 versloeg.

Ook Yanina Wickmayer drong door tot de tweede ronde. De als negentiende geplaatste Belgische versloeg Varvara Lepchenko uit de Verenigde Staten met 7-5, 6-3.