Sijsling na één ronde Wimbledon alweer naar huis

Igor Sijsling heeft zijn debuut op Wimbledon geen glans kunnen geven. De Amsterdammer was vanmiddag in de eerste ronde niet opgewassen tegen Igor Kunitsyn. Die pakte in alle drie de sets minimaal een keer een break: 6-3, 6-4, 6-2.

De Rus speelt in de volgende ronde tegen Richard Gasquet. De Fransman klopte Santiago Giraldo met 7-5, 6-3, 7-6 (3).

Sijsling werd al in zijn tweede servicebeurt voor het eerst gebroken en kon daarna weinig meer terugdoen. Nadat het eerste bedrijf met 6-3 naar Kunitsyn was gegaan, sloeg de Rus direct weer toe zodat Sijsling ook in de tweede set achter de feiten aanliep. In de derde set bleef Sijsling tot 2-2 bij de Rus, maar incasseerde hij vervolgens twee breaks.

De Nederlander versloeg zaterdag in de derde ronde van het kwalificatietoernooi de Belg David Goffin en kon daarom voor het eerst zijn opwachting maken op Wimbledon.

Robin Haasse speelt vanmiddag zijn eerste partij op Wimbledon, tegen de Spanjaard Riba.