Oranje onder 17 verliest eerste wedstrijd op WK

Het Nederlands voetbalelftal voor spelers onder de 17 jaar verloor op het WK in Mexico van Congo.

Nederland is slecht begonnen aan het wereldkampioenschap in Mexico. De regerend Europees kampioen verloor het openingsduel in het Estadio Morelos in Morelia met 1-0 van Congo. Justalain Kounkou maakte vlak na rust het winnende doelpunt. Morgen speelt Nederland tegen Noord-Korea, dat verloor van Mexico. Oranje domineerde in de eerste helft en creëerde een aantal goede kansen. Een doelpunt van spits Tonny Trindade de Vilhena werd afgekeurd wegens buitenspel en een poging van Danzell Gravenberch ging rakelings naast. Ook na de pauze ging de ploeg van bondscoach Albert Stuivenberg op zoek naar de treffer. Maar Kounkou ontsnapte in de 53ste minuut aan de buitenspelval en rondde af na een lange sprint. Stuivenberg was ontevreden. „Het was geen goede wedstrijd. Dit team kan veel beter. Maar we hadden te maken met een lastige tegenstander en moeilijke omstandigheden”, verklaarde hij op de site van voetbalbond KNVB. (Novum)