Libië: 9 burgerdoden bij luchtaanval van NAVO

NAVO heeft onderzoek ingesteld.

Zeker negen mensen, onder wie twee kinderen, zijn omgekomen bij een luchtaanval van de NAVO op de Libische hoofdstad Tripoli.

De NAVO gaf toe dat een van luchtaanvallen op de hoofdstad op de verkeerde plek was. De oorzaak zou mogelijk een „slecht werkend wapensysteem” zijn. Het incident is pijnlijk voor de alliantie, die meerdere keren heeft benadrukt dat het burgerdoden probeert te voorkomen.

Gisterochtend werden journalisten door regeringsfunctionarissen naar het verwoeste gebouw gebracht. Gedurende de dag werden ze terug naar de plek gebracht, waar ze speelgoed te zien kregen dat onder het puin lag. Ook werden vier doden, onder wie twee kinderen, getoond. Buitenlandse journalisten in Tripoli mogen niet vrij reizen en worden bijna overal geschaduwd door een regeringsfunctionaris. (AP)