Ikea Delft ontruimd

Na incidenten krijgen alle Europese Ikea-vestigingen extra beveiliging.

. Het Ikea-filiaal in Delft is gisteren ontruimd nadat een verdacht pakket werd gevonden op het parkeerterrein. Het bleek loos alarm. Ikea-vestigingen in Europa waren de afgelopen weken vaker doelwit. Zaterdag werd de vestiging in Groningen ontruimd na een bommelding. Ook dat bleek loos alarm te zijn. Op 30 mei vond er een explosie plaats bij de vestiging in Son. Een pakketje in een prullenbak ontplofte. Een tweede pakketje bij de ingang werd onschadelijk gemaakt door de Explosieven Opruimingsdienst. Tegelijkertijd vonden er ook kleine ontploffingen plaats in het Belgische Gent en het Franse Lomme. Op 11 juni liepen twee mensen gehoorschade op bij een ontploffing in een filiaal in het Duitse Dresden. Een woordvoerder van Ikea liet weten dat bij de in- en uitgangen van alle vestigingen in Europa een extra beveiliger wordt ingezet. (NRC)