Hosni Mubarak lijdt aan kanker, zegt zijn advocaat

Hosni Mubarak in september 2010. Zijn advocaat zei vandaag dat Mubarak kanker heeft.
Hosni Mubarak in september 2010. Zijn advocaat zei vandaag dat Mubarak kanker heeft. Foto AP / Charles Dharapak

De in februari afgetreden Egyptische president Hosni Mubarak heeft, volgens zijn advocaat, kanker. Dat meldt persbureau Reuters.

De advocaat, Farid el-Deeb, zou zich baseren op een medisch rapport waarin vastgesteld moet worden of hij gezond genoeg is om te worden ondervraagd.

Al voordat Mubarak eind februari aftrad, gingen geruchten de ronde dat hij in slechte gezondheid verkeerde. Der Spiegel meldde destijds dat hij voor behandeling wellicht naar Duitsland zou vertrekken. Vlak na zijn aftreden werd door sommige bronnen beweerd dat hij depressief was, zijn medicijnen niet innam en af en toe het bewustzijn verloor. Tijdens de verhoren van de afgelopen tijd werd hij met gezondheidsproblemen naar het ziekenhuis in de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh gebracht.

Op 3 augustus staat Mubarak terecht voor het doden van demonstranten en machtsmisbruik. Eind mei werd hij al beboet voor het stilleggen van het mobieletelefonienetwerk en het internetverkeer in Egypte.