Het meest bevrijdende gevoel wat je je kunt voorstellen

Tamara Peterson doet nog even haar glowsticks aan, en dan is ze klaar om te gaan. Rond zonsondergang, afgelopen zaterdag, begonnen enkele duizenden Amerikanen aan de World Naked Bike Ride in de Amerikaanse stad Portland, Oregon. Die jaarlijkse traditie, een naakte fietstocht, vindt sinds 2001 plaats op allerlei plekken op de wereld, volgens de site worldnakedbikeride.org om „aandacht te vragen voor de gevaren die fietsers en voetgangers lopen door gemotoriseerd verkeer, en om het risico te onderstrepen van de afhankelijkheid van olie.” Daarnaast vinden veel deelnemers naakt fietsen gewoon heel prettig, zo meldt persbureau Reuters. „Dat is het meest bevrijdende, natuurlijke gevoel dat je je kunt voorstellen,” aldus ene Brooklyn Jay, die zaterdag ook in Portland meefietste. Ze hadden weinig geluk met het weer: het was regenachtig en rond de 18 graden. Datzelfde probleem speelde gisteren de Nederlandse Open Dag Naturistenterreinen parten, meldde RTV Utrecht: de directeur van de Naturisten Federatie Nederland liet weten dat door het slechte weer slechts 250 mensen op die open dag af waren gekomen, vier keer minder dan vorig jaar. Ongeveer vijftig Nederlandse naturistencampings en verenigingsterreinen deden aan die dag mee. Ook de World Naked Bike Ride in Amsterdam had last van de regen, vorige week zaterdag, daar deden toch nog zo’n honderd mensen aan mee. Afgelopen zaterdag had de Naked Bike Ride van Wageningen naar Arnhem meer geluk: Joop Eggermont, een van de pakweg dertig deelnemers, meldde na afloop op de Facebook-pagina van de tocht: „Met de wind in de rug en regelmatig de zon op onze blote bast hebben we een heerlijke ontspannen rit beleefd door een stukje mooi Gelderland tussen de steden Wageningen en Arnhem, waar wij in de stadscentra werden toegejuicht door velen. Het was toppie!” Foto Greg Wahl-Stephens / Reuters REFILE - CORRECTING DATE Tamara Peterson (R) prepares her glow stick as she gathers with bikers prior to the celebration of the annual World Naked Bike Ride, at dusk in Portland, Oregon June 18, 2011. World Naked Bike Ride is a globally observed event among hard-core bikers designed, at least ostensibly, to promote the use of the bicycle for transportation. But Portland cyclists have been especially adamant about making it another of the Pacific Northwest city's quirky traditions. Picture taken, June 18, 2011. REUTERS/Greg Wahl-Stephens (UNITED STATES - Tags: ANNIVERSARY SOCIETY CITYSCAPE ODDLY) TEMPLATE OUT
Tamara Peterson doet nog even haar glowsticks aan, en dan is ze klaar om te gaan. Rond zonsondergang, afgelopen zaterdag, begonnen enkele duizenden Amerikanen aan de World Naked Bike Ride in de Amerikaanse stad Portland, Oregon. Die jaarlijkse traditie, een naakte fietstocht, vindt sinds 2001 plaats op allerlei plekken op de wereld, volgens de site worldnakedbikeride.org om „aandacht te vragen voor de gevaren die fietsers en voetgangers lopen door gemotoriseerd verkeer, en om het risico te onderstrepen van de afhankelijkheid van olie.” Daarnaast vinden veel deelnemers naakt fietsen gewoon heel prettig, zo meldt persbureau Reuters. „Dat is het meest bevrijdende, natuurlijke gevoel dat je je kunt voorstellen,” aldus ene Brooklyn Jay, die zaterdag ook in Portland meefietste. Ze hadden weinig geluk met het weer: het was regenachtig en rond de 18 graden. Datzelfde probleem speelde gisteren de Nederlandse Open Dag Naturistenterreinen parten, meldde RTV Utrecht: de directeur van de Naturisten Federatie Nederland liet weten dat door het slechte weer slechts 250 mensen op die open dag af waren gekomen, vier keer minder dan vorig jaar. Ongeveer vijftig Nederlandse naturistencampings en verenigingsterreinen deden aan die dag mee. Ook de World Naked Bike Ride in Amsterdam had last van de regen, vorige week zaterdag, daar deden toch nog zo’n honderd mensen aan mee. Afgelopen zaterdag had de Naked Bike Ride van Wageningen naar Arnhem meer geluk: Joop Eggermont, een van de pakweg dertig deelnemers, meldde na afloop op de Facebook-pagina van de tocht: „Met de wind in de rug en regelmatig de zon op onze blote bast hebben we een heerlijke ontspannen rit beleefd door een stukje mooi Gelderland tussen de steden Wageningen en Arnhem, waar wij in de stadscentra werden toegejuicht door velen. Het was toppie!” Foto Greg Wahl-Stephens / Reuters REFILE - CORRECTING DATE Tamara Peterson (R) prepares her glow stick as she gathers with bikers prior to the celebration of the annual World Naked Bike Ride, at dusk in Portland, Oregon June 18, 2011. World Naked Bike Ride is a globally observed event among hard-core bikers designed, at least ostensibly, to promote the use of the bicycle for transportation. But Portland cyclists have been especially adamant about making it another of the Pacific Northwest city's quirky traditions. Picture taken, June 18, 2011. REUTERS/Greg Wahl-Stephens (UNITED STATES - Tags: ANNIVERSARY SOCIETY CITYSCAPE ODDLY) TEMPLATE OUT Reuters

Tamara Peterson doet nog even haar glowsticks aan, en dan is ze klaar om te gaan. Rond zonsondergang, afgelopen zaterdag, begonnen enkele duizenden Amerikanen aan de World Naked Bike Ride in de Amerikaanse stad Portland, Oregon. Die jaarlijkse traditie, een naakte fietstocht, vindt sinds 2001 plaats op allerlei plekken op de wereld, volgens de site worldnakedbikeride.org om „aandacht te vragen voor de gevaren die fietsers en voetgangers lopen door gemotoriseerd verkeer, en om het risico te onderstrepen van de afhankelijkheid van olie.”

Daarnaast vinden veel deelnemers naakt fietsen gewoon heel prettig, zo meldt persbureau Reuters. „Dat is het meest bevrijdende, natuurlijke gevoel dat je je kunt voorstellen,” aldus ene Brooklyn Jay, die zaterdag ook in Portland meefietste. Ze hadden weinig geluk met het weer: het was regenachtig en rond de 18 graden.

Datzelfde probleem speelde gisteren de Nederlandse Open Dag Naturistenterreinen parten, meldde RTV Utrecht: de directeur van de Naturisten Federatie Nederland liet weten dat door het slechte weer slechts 250 mensen op die open dag af waren gekomen, vier keer minder dan vorig jaar. Ongeveer vijftig Nederlandse naturistencampings en verenigingsterreinen deden aan die dag mee.

Ook de World Naked Bike Ride in Amsterdam had last van de regen, vorige week zaterdag, daar deden toch nog zo’n honderd mensen aan mee. Afgelopen zaterdag had de Naked Bike Ride van Wageningen naar Arnhem meer geluk: Joop Eggermont, een van de pakweg dertig deelnemers, meldde na afloop op de Facebook-pagina van de tocht: „Met de wind in de rug en regelmatig de zon op onze blote bast hebben we een heerlijke ontspannen rit beleefd door een stukje mooi Gelderland tussen de steden Wageningen en Arnhem, waar wij in de stadscentra werden toegejuicht door velen. Het was toppie!”