Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Hakim komt op voor Boszhard

Bekende Nederlanders springen in de bres voor Ron Boszhard, die zijn fascinatie voor Mladic niet in de VARA-gids mocht uiten.

In de VARA-gids van begin deze maand verscheen een interview met tv-presentator Ron Boszhard, waarin hij zijn fascinatie voor Ratko Mladic tentoon spreidde. Hij ging zelfs verkleed als Mladic op de foto. Dat is lef hebben.

Helaas besloot een rechter vorige week dat de VARA-gids de fout in ging door dit interview te publiceren. Wat natuurlijk ontzettend droevig is voor Boszhard en zijn coming out. En toen ging GeenStijl er nog eens overheen met een FeauteauF*ck.

Dit kan zo niet, dacht een aantal Bekende Nederlanders. Ze besloten de handen ineen te slaan en in opstand te komen. Het resultaat van deze actie, getiteld ‘Arme Ron’, staat de komende dagen op deze site. Vandaag aflevering 1: Hakim van Sesamstraat.