‘Granaat door ruit Amsterdamse kledingzaak’

Bij een kledingzaak in Amsterdam-West is vanmorgen een explosief door een ruit gegooid en ontploft. Dat gebeurde rond 05.15 uur, meldt de politie. Er zijn geen verdachten aangehouden. Dit meldt persbureau Novum.

Volgens de lokale zender AT5 gaat het om een granaat, maar een politiewoordvoerder wil daar niets over zeggen. “Dat onderzoeken we nog en als we het wisten, hielden we het voor ons omdat dat daderinformatie is.”

Het is de tweede keer in drie weken tijd dat een aanslag op de winkel is gepleegd. Op 30 mei werd op de ruiten van de winkel aan het Koningin Wilhelminaplein bij het World Fashion Centre geschoten. Ook toen kon de dader ontkomen.

“Uiteraard onderzoeken we of er een verband is tussen deze aanslagen, maar daar valt nu nog weinig over te zeggen”, zegt een woordvoerder van de politie tegen Novum.