Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Driejarige Lily stuurt brief naar supermarkt (en krijgt antwoord)

Het driejarige Britse meisje Lily vroeg zich af waarom tijgerbrood eigenlijk tijgerbrood heet. Het motief lijkt immers meer op dat van een giraffe. Ze stuurde de Britse supermarktketen Sainsbury’s een brief en kreeg een erg charmant antwoord.

De brief van Lily:

De brief van de driejarige Lily Robinson

De brief van de driejarige Lily RobinsonDe brief van de driejarige Lily Robinson

En het antwoord van Chris King van Sainsbury’s, inclusief taalgebruik dat past bij de geadresseerde én een cadeaukaart voor drie pond (bijna 3,50 euro). Let ook op de manier waarop King zijn brief ondertekent - met een gedetailleerde leeftijdsaanduiding, net zoals Lily dat deed.

En het antwoord van Sainsbury's

En het antwoord van Sainsbury'sEn het antwoord van Sainsbury's