Congo verslaat Oranje-jeugd

Nederland is slecht begonnen aan het WK jeugd in Mexico. Oranje, regerend Europees kampioen, verloor zaterdag het openingsduel in Morelia met 1-0 van Congo. Kounkou maakte de enige treffer. Vanavond speelt Nederland ‘onder de 17’ tegen Noord-Korea, dat verloor van Mexico.

Oranje domineerde voor rust en creëerde goede kansen. Een doelpunt van spits Trindade de Vilhena werd afgekeurd wegens buitenspel en een doelpoging van Gravenberch ging rakelings naast. Ook na rust was de ploeg van bondscoach Stuivenberg de betere partij, maar Kounkou ontsnapte aan de buitenspelval en scoorde na een rush.

Stuivenberg: „Het was geen goede wedstrijd. Dit team kan veel beter. Maar we hadden te maken met een lastige tegenstander en moeilijke omstandigheden”, verklaarde hij na afloop op de KNVB-site. (Novum)