Co Adriaanse rond met FC Twente

01-11-2003, AMSTERDAM. CO ADRIAANSE VERLAAT HET VELD NA HET VERLIES VAN AZ TEGEN AJAX. FOTO BAS CZERWINSKI
01-11-2003, AMSTERDAM. CO ADRIAANSE VERLAAT HET VELD NA HET VERLIES VAN AZ TEGEN AJAX. FOTO BAS CZERWINSKI Co Adriaanse in 2003. Foto NRC/Bas Czerwinski

Trainer Co Adriaanse tekent een eenjarig contract bij FC Twente. Morgen hoopt de Enschedese club de 63-jarige oud-trainer van onder meer Willem II, AZ en Ajax te presenteren, zo melden verschillende media. Hij volgt de Belg Michel Preud’homme op, die naar Al-Shabab in Saoedi-Arabië gaat.

Na de Brit Steve McClaren en Preud’Homme krijgt FC Twente daarmee weer een Nederlandse trainer. Adriaanse staat bekend om zijn aanvallende speelstijl. Met Willem II bereikte hij de tweede plaats in 1998/1999, waarmee hij Champions League-voetbal naar Tilburg bracht. Met AZ haalde hij de halve finale van UEFA-cup in 2005.

Bij zijn buitenlandse werkgevers boekte hij wisselende resultaten. Met FC Porto werd hij in 2006 kampioen, net als met Red Bull Salzburg in 2009. Bij het Oekraïense Metallurg Donetsk en bij twee klussen in Qatar vertrok Adriaanse vroegtijdig, zonder veel succes.

Vandaag traint de selectie van FC Twente, dat voorronde Champions League speelt, voor het eerst. Daarbij zal Adriaanse nog niet aanwezig zijn.