Bezuinigen op de RET ligt toch wat problematischer

Het ‘Hollands Dagboek’ van Ronald Sørensen (NRC Handelsblad, 18 juni) opent met een aardig inkijkje in de gedachtenwereld van PVV-politici. Sørensen stelt: „Bezuinigen op de RET kan! Er zijn duidelijk goede alternatieven.” Inderdaad – als er een dag gestaakt wordt, kiezen mensen ervoor om mee te rijden in de auto van een collega, een dag vrij te nemen of thuis te werken. Dat kan één dag. Twee dagen lukt misschien ook nog wel, maar als het openbaar vervoer structureel wordt teruggebracht tot het niveau waarnaar bepaalde politici kennelijk verlangen, heeft dat wel degelijk gevolgen voor de productiviteit en de economie van dit land.

Vroeger bevatte de Eerste Kamer mensen met een wat dieper inzicht in wetgeving, in de samenleving en in het leven. Het is jammer dat ook daar de vervlakking toeslaat.

Marcel Rijs

Den Haag