Betrokkene seksschandaal Berlusconi opgepakt voor fraude

Name: vid05_307524.jpg Caption: Televisieagent Lele Mora in zijn slaapkamer Scene uit de film Videocracy (2010) Foto: Wild Bunch Photographer:
Name: vid05_307524.jpg Caption: Televisieagent Lele Mora in zijn slaapkamer Scene uit de film Videocracy (2010) Foto: Wild Bunch Photographer: De Italiaanse impresario Lele Mora in zijn slaapkamer. Foto Wild Bunch / scene uit de film Videocracy (2010)

De Italiaanse impresario Lele Mora is in zijn kantoor in Milaan gearresteerd voor faillissementsfraude. Mora werkte veel met de Italiaanse premier Berlusconi en is betrokken bij de zaak tegen de staatsman die verdacht wordt van betaalde seks met een minderjarige.

Mora wordt ervan beschuldigd meer dan acht miljoen euro gestolen te hebben van zijn bedrijf LM Managements, dat vorig jaar failliet ging. De impresario werd gearresteerd omdat er gevreesd werd dat hij bewijs zou vernietigen, meldt persbureau AFP. Volgens bronnen bij de Italiaanse belastingdienst zou Mora meer dan drie miljoen ontvangen hebben van Berlusconi om het bedrijf van de ondergang te redden, maar zou hij dat geld doorgesluisd hebben naar Zwitserse bankrekeningen

De zogenoemde ‘impresario van de sterren’ wordt ook beschuldigd van het bevorderen van prostitutie. Hij zou 32 vrouwen, waaronder de minderjarige Karima El-Mahroug, hebben uitgenodigd om deel te nemen aan de beruchte bunga-bunga feesten van Berlusconi.

De prostitutiezaak tegen Mora zal maandag voorkomen en bijgewoond worden door nog twee andere verdachten: Nicole Minetti, de voormalige mondhygiëniste van Berlusconi die ook namens zijn partij in het Lombardijse parlement zitting nam, en journalist Emilio Fede van Berlusconi’s tv- journaal TG4. De zaak tegen Berlusconi wordt afzonderlijk afgehandeld.