4 redenen om tv te kijken

Elke dag een portie Oerol op tv. Cornald Maas doet deze week elke dag een half uurtje verslag van theaterfestival Oerol in een rechtstreekse uitzending vanaf Terschelling. Maas bezoekt diverse voorstellingen met telkens een andere gast. Actrice Eva van de Wijdeven gaat vandaag kijken bij de absurdistische mimecomedy van theaterduo Hofstra en Thiry.
Elke dag een portie Oerol op tv. Cornald Maas doet deze week elke dag een half uurtje verslag van theaterfestival Oerol in een rechtstreekse uitzending vanaf Terschelling. Maas bezoekt diverse voorstellingen met telkens een andere gast. Actrice Eva van de Wijdeven gaat vandaag kijken bij de absurdistische mimecomedy van theaterduo Hofstra en Thiry.

1 Sport

Wimbledon

BBC 2, 13.00-16.25 u.

BBC 1, 14.45-19.00 u.

Rechtstreeks verslag van de eerste dag van Wimbledon 2011, het belangrijkste tennistoernooi op gras. Dit jaar proberen Rafael Nadal en Serena Willams hun titels te verdedigen. De vrouwenfinale wordt zaterdag 2 juli gespeeld, de mannenfinale is op zondag 3 juli. Op Ned. 3 doet Studio Sport om 23.45 verslag van de eerste speeldag van het grandslamtoernooi.

2 Festival

Opium op Oerol

Ned. 2, 19.10-19.40 u.

Cornald Maas doet deze week elke dag een half uurtje verslag van theaterfestival Oerol in een rechtstreekse uitzending vanaf Terschelling. Maas bezoekt diverse voorstellingen met telkens een andere gast. Actrice Eva van de Wijdeven gaat vandaag kijken bij de absurdistische mimecomedy van theaterduo Hofstra en Thiry.

3 Geld

De Nationale Geldtest

Ned. 3, 20.35-22.10 u.

Jongeren hebben vaak schulden en een structureel gat in hun hand. Dat is het uitgangspunt van deze thema-uitzending van BNN over jongeren en geld. Valerio Zeno doet een geldtest met BN’ers, het publiek in de studio en de kijkers thuis. Partick Lodiers spreekt deskundigen over onder meer schulden, uitgavepatronen en prijsbewustzijn. Ook prinses Máxima werkte mee aan de uitzending.

4 Reality

De Hotelpolitie

SBS 6, 23.25-00.20 u.

De Hotelpolitie tikt hoteleigenaren op de vingers wanneer de service slecht is, de inrichting zwaar verouderd of het eten ver onder de maat. Maar de falende hotelhouders krijgen na de grondige inspectie wel een stappenplan om hun hotel weer op te waarderen.

Bekijk de volledige programmagegevens op pagina 24