Weersoverlast dwingt ook Oerol tot aanpassingen

WFA39T:OEROL STORM HOOG WATER:TERSCHELLING;18JUN2011-Een zomerstorm heeft het water op de Waddenzee zaterdag zo hoog opgestuwd, dat tot verrassing van de organisatie van het Oerolfestival het podium van de voorstelling Diner aan zee onder water kwam te staan en inventarisstukken wegdreven. In allerijl zijn de materialen naar het droge gebracht. Volgende voorstellingen, waarbij ook echt gedineerd kan worden, worden gehouden in een fietsenloods op het bedrijventerrein.WFA/jh/str.Jan Heuff
WFA39T:OEROL STORM HOOG WATER:TERSCHELLING;18JUN2011-Een zomerstorm heeft het water op de Waddenzee zaterdag zo hoog opgestuwd, dat tot verrassing van de organisatie van het Oerolfestival het podium van de voorstelling Diner aan zee onder water kwam te staan en inventarisstukken wegdreven. In allerijl zijn de materialen naar het droge gebracht. Volgende voorstellingen, waarbij ook echt gedineerd kan worden, worden gehouden in een fietsenloods op het bedrijventerrein.WFA/jh/str.Jan Heuff Een zomerstorm stuwde het water op de Waddenzee gisteren zo hoog op dat tot verrassing van de organisatie van het Oerolfestival het podium van de voorstelling Diner aan zee onder water kwam te staan en inventarisstukken wegdreven. Foto WFA / Jan Heuff

Windstoten en hoosbuien zorgen dit weekend op diverse plaatsen in Nederland voor overlast. Openluchttheaterfestival Oerol op Terschelling zag zich genoodzaakt wijzigingen in het programma door te voeren, “maar dat zijn we gewend”, aldus een woordvoerder.

Verschillende voorstellingen ondervonden hinder: één werd afgelast, één tijdelijk stilgelegd en de voorstelling Diner aan Zee moest naar binnen worden verplaatst, maar daar is volgens een woordvoerder “leuk op gereageerd” door het publiek en acteurs. Een andere voorstelling werd om technische redenen afgelast.

De wind is volgens de KNMI matig tot vrij krachtig en in het noorden krachtig, windkracht 6, boven het IJsselmeer en in het Waddengebied zelfs enige tijd hard, windkracht 7. Ook komen er windstoten voor tot 60 km/u, in het noorden tot 75 km/u. In de middag nemen de wind en buiigheid af en klaart het op.

De organisatie van Oerol raadt bezoekers aan om de website in de gaten te houden voor de laatste wijzigingen.

Gisteren al werd in Zeeland het zaterdagprogramma van Concert at Sea vroegtijdig beëindigd. Door blikseminslagen werd gisteravond het treinverkeer rond Delft en tussen Gouda en Alphen aan den Rijn ontregeld. Het duurde tot zondag 02.00 uur voordat de treinen weer volgens schema reden, meldt Prorail.