US Open Golf: onwaarschijnlijk niveau op de ‘Rory McIlroy Invitational’

“Wacht even, zei je US Open? Ik dacht dat dit de Rory McIlroy Invitational was op de Rory McIlroy Country Club hier in Rory McIlville.” Analisten van MSNBC schieten superlatieven tekort om de prestaties van Rory McIlroy op de Amerikaanse major US Open (één van de vier belangrijkste golftoernooien in het jaar) onder woorden te brengen.

De 22-jarige Noord-Ier heeft na drie van de vier rondgangen op de Congressional Country Club in Bethesda een voorsprong van acht slagen op de Zuid-Koreaan Yong-eun Yang. Met nog slechts achttien holes te gaan kan de eindzege hem nauwelijks meer ontgaan.
Vrijdag al brak hij het record van 13 onder par op de US Open, met onder meer onderstaande eagle op de 8ste hole. Gisteren eindigde hij 14 onder par na de derde ronde, de man breekt record na record.

http://www.youtube.com/watch?v=LJe1L9qRsVM

Bekijk de hoogtepunten van gisteren via MSNBC. Overigens werd een pas echt belangrijke potje golf gisteren gespeeld tussen Barack Obama (handicap naar schatting 18) en John Boehner (handicap 6 tot 8). Of beter gezegd: de president trok samen op met zijn belangrijkste politieke opponent in het Congres en versloeg het team van vice-president Joe Biden en de Republikeinse gouverneur van Ohio, John Kasich. Golf en presidenten: The Atlantic beschreef naar aanleiding hiervan de geschiedenis van presidentiële potjes golf.