Sega meldt cyberaanval: gegevens 1,3 miljoen gebruikers op straat

Persoonsgegevens van ongeveer 1,3 miljoen gebruikers van het online netwerk van de Japanse game-ontwikkelaar Sega zijn ontvreemd bij opnieuw een cyberaanval op een spellenfabrikant.

Het zou gaan om namen, geboortedata, email-adressen en versleutelde wachtwoorden voor de Sega Pass waarmee gebruikers van Sega-games zich kunnen aanmelden. Betalingsgegevens zoals creditcardnummers zijn buiten schot gebleven, aldus het Japanse bedrijf.

Eerder al waren de databases van Nintendo en Sony Playstation doelwit van cyberaanvallen. Het datalek bij Sega staat in geen vergelijk tot de cyberaanval die in april de privacy van ruim honderd miljoen gebruikers van het onlinesysteem van Playstation aantastte.

Volgens persbureau AP heeft hackersgroep LulzSec gezegd de verantwoordelijken voor de aanval op Sega op te sporen en te zullen straffen. Eerder claimde de groepering onder meer aanvallen op de website van de CIA, de Amerikaanse Senaat en Sony. De intensiteit van cyberaanvallen neemt toe nu twee hackersgroepen proberen elkaar de loef af te steken.

LulzSec is in een openlijke wedloop verwikkeld met Anonymous, dat destijds verantwoordelijk was voor de aanval op PayPal, Visa en Mastercard.