Opinie

Onder een viaduct

Na een concert in een bejaardentehuis besluiten we met ons studentenkoor te gaan picknicken in het Vondelpark. Wind en regen gooien roet in het eten en we zoeken ons heil onder een viaduct waar blowende hangjongeren zich vermaken. Terwijl we wachten oppert iemand om ons concert nog eens te zingen. Maar zaten deze jongeren wel

Na een concert in een bejaardentehuis besluiten we met ons studentenkoor te gaan picknicken in het Vondelpark.

Wind en regen gooien roet in het eten en we zoeken ons heil onder een viaduct waar blowende hangjongeren zich vermaken. Terwijl we wachten oppert iemand om ons concert nog eens te zingen.

Maar zaten deze jongeren wel te wachten op liederen van Brahms en Pärt? We beginnen te zingen en al snel begint een hangmeisje luidruchtig te bellen. Missie mislukt, zo lijkt het. Dan houdt het meisje haar mobieltje enkele seconden naar ons gericht, en roept dan in haar telefoon: „Vet mooi hè?”

Hans Arentshorst