Hevige gevechten na aanval op checkpoint Pakistan

Caption: Firefighters hose down an oil tanker which was set ablaze by gunmen in Quetta June 19, 2011. Gunmen torched the truck carrying fuel for NATO forces in Afghanistan in southwestern Baluchistan province, police said. The driver of the truck was killed in the attack. REUTERS/Naseer Ahmed (PAKISTAN - Tags: CIVIL UNREST IMAGES OF THE DAY)
Caption: Firefighters hose down an oil tanker which was set ablaze by gunmen in Quetta June 19, 2011. Gunmen torched the truck carrying fuel for NATO forces in Afghanistan in southwestern Baluchistan province, police said. The driver of the truck was killed in the attack. REUTERS/Naseer Ahmed (PAKISTAN - Tags: CIVIL UNREST IMAGES OF THE DAY) Brandweerlieden blussen een vrachtwagen die in brand gestoken werd door gewapende mannen in het zuiden van Pakistan. Foto Reuters / Naseer Ahmed

Zeker vijftig militanten vielen vandaag een militair checkpoint aan in het noordwesten van Pakistan. Daarbij kwamen vier soldaten en een nog niet definitief vastgesteld aantal aanvallers om.

Het leger voerde luchtaanvallen uit op stellingen van de aanvallers tijdens de gevechten bij het checkpoint in Mohmand-heuvels, dicht bij de grens met Afghanistan (Google Maps). Bij gevechten met grondtroepen werden volgens het leger 25 militanten gedood. Een lokale regeringsfunctionaris stelt echter het dodental op acht, meldt persbureau AP.

Het leger laat weten dat de stellingen inmiddels ingenomen zijn en dat de aanvallers zich hebben teruggetrokken richting de grens met Afghanistan. Mohmand ligt dichtbij de Afghaanse provincie Kunar, waar grote delen in handen zijn van de Talibaan. Vanuit hier vallen Talibaan-strijders doelen in Pakistan aan. Het is echter onbekend of deze aanvallers ook uit Afghanistan komen.

Eerder vandaag vielen gewapende mannen een vrachtwagen aan die brandstof vervoerde naar NAVO-troepen in de provincie Baluchistan, meldt persbureau Reuters. De vrachtwagen werd in brand gestoken. Bij de aanval kwam de chauffeur om.