Negen doden bij zelfmoordaanslagen op politiebureau Kabul

Drie zelfmoordterroristen verkleed in legeruniform hebben vanochtend een politiebureau in de Afghaanse hoofdstad Kabul aangevallen.

Een terrorist slaagde erin een bom tot ontploffing te brengen, twee werden door de politie neergeschoten na gevechten. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Bij de aanval kwamen vier politieagenten en vijf burgers om.

Een ooggetuige verklaarde tegenover persbureau Reuters dat er drie explosies te horen waren. Beelden van de Afghaanse omroep Tolo laten een vuurgevecht zien in een aanliggende straat, waar de laatste aanvaller verschanst zou zitten.

Het is de tweede grote zelfmoordaanval in vier weken. Op 21 mei, bracht een zelfmoordenaar een explosief tot ontploffing in een militair ziekenhuis, hierbij kwamen zes mensen om het leven en raakten er 23 gewond.

Vorige maand beloofde de Talibaan meer aanvallen uit te gaan voeren op regeringsfunctionarissen en buitenlandse en Afghaanse troepen. Ondanks de aanwezigheid van zo’n 150.000 buitenlandse militairen heeft het geweld het hoogste niveau bereikt sinds de val van het Talibaan-regime in 2001. Vanochtend werd bekend dat de Verenigde Staten samen met andere westerse landen zijn begonnen aan inleidende vredesonderhandelingen met de Talibaan.