werkpak

„Kleding in je eigen maat staat een stuk beter.”

Diorno Braaf (1988), beter bekend als rapper Dio

„Ik wil er niet uitzien als een cliché hiphopper. Ik heb een hekel aan de wijde broeken, dikke kettingen en veel te grote T-shirts die veel rappers dragen. Kleding in je eigen maat staat een stuk beter dan een broek die vijf maten te groot is.

„Dit is een hele alledaagse outfit voor mijn doen. Voor een optreden vind ik een spijkerbroek met een T-shirt te saai. Ik trek steeds vaker een net jasje met een strikje aan. Dan zie ik er meer uit als een artiest. Voor een speciale gelegenheid, zoals een awardshow of een feestje met een dresscode, ren ik altijd even snel de stad in voor iets nieuws. Laatst heb ik bijvoorbeeld een ouderwetse hoge hoed gekocht. Die draag ik nu vaak naar feestjes en optredens.

„Mijn kleding is vaak een mix van de muziekstijlen waarnaar ik luister. Naast hiphop luister ik ook veel naar rock en pop. In deze outfit lijk ik wel een punkrocker. De broek is van Blue Blood. Door de lichte wassing en de scheuren vond ik het een goeie zomerbroek. De schoenen zijn van Clarks. Ik was al heel lang op zoek naar kisten, en dit paar heb ik op aanraden van mijn ex-vriendinnetje gekocht bij Velour in de Negen Straatje. Het zijn wat nettere kisten, ze kunnen ook onder een pak.

„Het varkensleren jasje op de foto is van Filippa K. In 2009 was ik geselecteerd voor de Beste Geklede Man Award van het tijdschrift Esquire, en toen mocht ik dit jasje aan bij een fotoshoot. Hij zit zo goed dat het lijkt alsof ’ie speciaal voor mij gemaakt is. Dus ik heb ’m meteen gekocht. Hij kostte 600 euro: dat vind ik een koopje. Ik draag ’m vaak en zo’n jasje vind je nergens goedkoper.

Kleding bepaalt vaak mijn humeur. Vorige week ging ik bijvoorbeeld naar de TMF Awards. Ik was een beetje laat, dus ik had snel een simpele outfit aangetrokken. Toen ik daar eenmaal aankwam, dacht ik: fuck! Ik voel me hier helemaal niet lekker in. Dus toen heb ik snel een taxi naar huis genomen en me omgekleed.”

    • Nathalie Wouters