Volleybalster Flier naar Toray Arrows in Japan

Almere. Volleybalinternational Manon Flier (27) speelt volgend seizoen in de Japanse competitie. De aanvoerster van de nationale vrouwenploeg heeft deze week een éénjarig contract getekend bij de topclub Toray Arrows uit Otsu, een stad in de nabijheid van Kyoto.

Toray Arrows eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Japanse competitie, maar was drie jaar daarvoor nationaal kampioen. Diagonaalspeelster Flier is aangetrokken om de titel te heroveren.

Voor Flier was de keus niet moeilijk. Ze had besloten haar Italiaanse club Scavolini Pesaro te verlaten. In Japan duurt de competitie geen zes maar vier maanden, een periode die in het pre-olympische seizoen goed aansluit bij het programma van het Nederlands team, waarmee ze zich hoopt te plaatsen voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen. Daarnaast is een overstap naar Japan financieel aantrekkelijk. Flier gaat er het dubbele verdienen van haar salaris bij Scavolini Pesaro. Flier krijgt een grote verantwoordelijkheid, want in Japan is maar één buitenlandse speelster per team toegestaan.