Uitgelicht zaterdag

Greg Kinnear as John F. Kennedy Muse Entertainment

Film

Kung Fu Panda ( Mark Osborne en John Stevenson, 2008, VS). Onbezorgd kindervermaak van DreamWorks. Panda Po droomt van een leven zoals zijn grote helden, de vijf flitsende Kung Fu-sterren: een slang, tijgerin, kraanvogel, aap en sprinkhaan. Als een wedstrijd wordt uitgeschreven om een nieuwe Kung Fu-ster te vinden, valt de keuze op Po. BBC 1, 19.35-21.00u.

Enchanted (Kevin Lima, 2007, VS). Combinatie van levende acteurs en animatie uit de koker van Disney speelt een leuk spel met (film-) sprookjes. Van de überprins(es) tot de nog-lang-en-gelukkig-moraal die botst met de realiteit van het moderne leven. Eén, 21.05-22.45u.

Breakfast on Pluto (Neil Jordan, 2005, IER/GB). Enkele vertrouwde elementen uit Neil Jordans oeuvre komen hier bijeen: transseksualiteit, Ierse vrijheidsstrijd en een armoedig kinderleven. Film roert in vederlichte vorm zwaardere seksuele en politieke thema’s aan. In een dorpje in katholiek Ierland woont Patrick die eigenlijk Patricia wil zijn, of liever nog Miss Kitten.Canvas, 23.05-01.10u.

Le fabuleux destin d’Amélie Poulain (Jean-Pierre Jeunet, 2001, F/D). Exuberant sprookje over de goede daden van een eigenzinnige reddende engel (Audrey Tautou) in hedendaags Parijs. Absurd maar onweerstaanbaar.Ned. 2, 00.05-2.00u.

Informatief

Gonzo. Meral Uslu en Khadija Massaoudi ontmoeten bewoners van het Hospice Kuria aan het Amsterdamse Valeriusplein, waar de bewoners op hun nabije levenseinde wachten. Ze raken betrokken bij het naderende afscheid van operettezangeres Nolda en proberen haar laatste wens te vervullen.Ned.2, 16.05-17.00u.

Kunstuur. Honderd jaar geleden kwamen de eerste Chinese gastarbeiders naar Nederland. Dat is aanleiding voor de tentoonstelling Den Haag onder de Hemel - Hedendaagse beeldhouwkunst uit China. In deze uitzending wordt een beeld geschetst van de hedendaagse kunst in China middels een portret van Cang Xin, Sui Jianguo, Lui Wei en Wang Jin, deelnemers aan de expositie die tot en met begin september te zien is.Ned.2, 17.00-18.00u.

HMS Ark Royal. Tweede aflevering van serie over de laatste reis van het voormalige vlaggenschip van de Britse Royal Navy. Nadat het schip op IJsland een aantal wegens een vulkaanuitbarsting gestrande vliegtuigpassagiers heeft opgehaald vertrekt het voor een vijf maanden durende missie. Het maakt deel uit van een internationale taskforce in de grootste vredesoperatie in tien jaar. Disc.Ch., 17.05-18.05u.

Vranckx: Het einde van de olifant. In Kenia en Tanzania worden nog immer elk jaar weer meer olifanten gestroopt en de daders kopen van de opbrengst van het ivoor steeds zwaardere wapens. De Keniaanse reporter Aidan Hartley gaat undercover om ivoor te kopen en ontdekt dat zelfs een aankoop van duizend kilo geen probleem zou zijn. Canvas, 20.10-20.40u.

The Kennedy’s: a Culture Show special. Jonathan Freedland leidt een discussie over de aanhoudende fascinatie voor de man die een halve eeuw geleden president van de VS werd, zijn korte presidentschap en de familie waar hij uit voortkwam. Hoogleraar geschiedenis Tony Badger, journalist John Sergeant, politiek commentator Anne McElvoy en Sarah Bradford, biografe van Jackie Kennedy, debatteren over werkelijkheid en mythe van JFK en over de controverses rond de miniserie The Kennedy’s (die na dit programma in zijn geheel wordt uitgezonden).BBC 2, 22.45-23.45u.