Toersoenov en Dodig in finale Rosmalen, Malisse laakt baan

Tennissers Dmitri Toersoenov en Ivan Dodig spelen vandaag de finale van het grastoernooi van Rosmalen. De Rus Toersoenov versloeg Xavier Malisse met 3-6 en 6-7 (1). De Kroaat Dodig was met 7-6 (4) en 6-1 te sterk voor Marcos Baghdatis.

Malisse zocht de schuld van zijn uitschakeling bij het gras van Rosmalen. „Woedend ben ik, de baan was schandalig”, zei de Belg, die de partij tegen Toersoenov wegens regen uit voorzorg op baan twee moest spelen in plaats van op het centercourt. „Dit was een halve finale van een ATP-toernooi onwaardig. Drie van de vijf ballen botsten verkeerd. En het regent nog steeds niet, dus het was niet nodig.”

Malisse stelde echter dat hij ook volgend jaar in Rosmalen wil spelen. „Het is een leuk toernooi en de mensen zijn aardig. Al was er wel veel lawaai van kinderen vanaf de tribune.” De Belg had ook donderdag na zijn kwartfinale tegen Alex Bogomolov kritiek op de organisatie.

Malisse leek na de eerste set tegen Toersoenov een kansloze nederlaag tegemoet te gaan, maar wist het de Rus in de tweede set nog even moeilijk te maken. In de tiebreak maakte Malisse slechts één punt.

Dodig had in zijn halve finale moeite met Baghdatis. De Cyprioot verzuimde de eerste set te winnen, waarna de Kroaat toesloeg in de tiebreak. Daarna was het verzet gebroken van Baghdatis, die eerder op de dag nog zijn wegens de regen uitgestelde kwartfinale tegen de Duitser Denis Gremelmayr had gespeeld.

Jelena Dokic en Roberta Vinci spelen vandaag de vrouwenfinale. De Servisch-Australische Dokic leidde in de halve finales met 6-4 en 2-0 toen haar tegenstandster Romina Oprandi opgaf wegens een blessure. De Italiaanse Vinci versloeg in de halve finales Dominika Cibulková met 7-5 en 6-1. (Novum)