Londen roept Britse burgers in Syrië op ‘onmiddellijk’ het land te verlaten

Caption: Demonstrators calling for a free Syria protest outside Buckingham Place as U.S.President Barack Obama who is on a State visit to Britain is staying inside the palace in London, Tuesday, May, 24, 2011. (AP Photo/Alastair Grant) Demonstranten tijdens het bezoek van Barack Obama aan Buckingham Palace op 24 mei demonstreren tegen het Syrische regime. Foto: AP / Alastair Grant

Groot-Brittannië roept zijn burgers die op dit moment in Syrië verblijven per direct op om het land te verlaten.

De Britse ambassade in Syrië, meldt op haar website dat het niet kan garanderen haar consulaire werkzaamheden te kunnen blijven verrichten:

It is highly unlikely the British Embassy will be able to provide a normal consular service in the event of a further breakdown in law and order. British nationals should leave now by commercial means while these are still operating.

Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Portugal staan achter een ontwerpresolutie voor de VN-Veiligheidsraad om het geweld van het regime van president Bashar Al-Assad te veroordelen. Dat meldt persbureau AP.

Sinds het begin van het gewelddadige optreden van de Syrische regering tegen activisten en demonstranten zouden al meer dan veertienhonderd Syriërs de dood hebben gevonden en zijn tienduizenden mensen ingerekend. Duizenden Syriërs zijn het aanhoudende geweld van het regime van Assad ontvlucht en worden in Turkije in vluchtelingenkampen opgevangen.

    • Hans Klis