Kamermeisje had ‘DSK’ toch kunnen schoppen?

Wat mij altijd weer verbaast, is dat bij alle gevallen dat een man een vrouw dwingt of probeert te dwingen tot seks, nooit aandacht uitgaat naar de mogelijkheid dat de vrouw zich kan verdedigen. Natuurlijk moet een man van een vrouw afblijven als ze daarvan niet is gediend, maar kan ze zich echt helemaal niet verdedigen? Ze kan toch stompen, knijpen, schoppen of bijten?

Had het kamermeisje ‘DSK’ niet in zijn neus kunnen bijten, in zijn ogen kunnen prikken of hem kunnen schoppen? Kunnen we vrouwen niet leren hoe ze zich kunnen verdedigen? Als hij hard in zijn ogen is geprikt, of hard in zijn neus gebeten, dan heeft hij niet veel zin meer.

Jaren geleden heb ik een man die mijn fiets wilde tegenhouden, in zijn hand gebeten. Daarvan had hij niet terug. Ik ben nu 83. Als het moest, zou ik het zó weer doen.

M.F.T. Luteijn-Versteeg

Utrecht

    • M.F.T. Luteijn-Versteeg Utrecht