'Een leuke vrouw, maar ze heeft kinderen'

Datingsite Paiq koppelt wekelijks voor Lux twee singles. Deze week Elana en Coen.

Voor

Zij: „Ik heb twee kinderen uit een lange relatie. We waren niet ge-trouwd, maar we hadden de intentie om samen oud te worden. Het is heftig om dan te moeten concluderen dat het niet meer gaat. De meiden wonen bij mij.”

Hij: „Ik werk vijftig uur per week. Ik ben bezig om met twee anderen een online registratiesysteem voor scholen te ontwerpen, en dat zou weleens een succes kunnen worden. Er is grote behoefte aan.”

Zij: „Meer dan korte flirts waren voor mij tot nu toe niet aan de orde. Ik weet niet hoe mijn dochters op een andere man zouden reageren. En zo-lang ik niet zeker weet of iets toekomst heeft, val ik ze er ook niet mee lastig.”

Hij: „Ik heb van die vlagen dat ik bewust op zoek ga naar een nieuwe vriendin – ik ben nu weer een paar jaar alleen, en dan moet je toch elke dag zelf organiseren. Ik ben geen man die gaat trouwen en zo, maar samenwonen vind ik prima.”

Zij: „Ik zoek een beetje stoere, lange man van maximaal vijftig, voor een latrelatie. Iemand die zijn leven op orde heeft, maar die af en toe ook flink uit de band kan springen.”

Hij: „Ik hou van slank, casual gekleed, naturel – maar ik val ook op een sexy, opgemaakte look. Mannen zijn daar heel dubbel in.”

Na

Zij: „Om een of andere reden had ik een wat stoerder persoon verwacht, maar hij had een prettige, rustige uitstraling.”

Hij: „Er stond een lange, prettig ogende vrouw voor me. Iets te slank naar mijn smaak, helaas.”

Zij: „Hij koos een wit broodje gezond, ik een bruin broodje kaas. Lunchen op een eerste date is wel een beetje onhandig, want het praat niet zo charmant met volle mond.”

Hij: „Wat temperament betreft zaten we op dezelfde lijn, dat was prettig om te merken. In ons werk hebben we vergelijkbare zoektochten doorgemaakt. We kwamen steeds losser in het gesprek te zitten.”

Zij: „Hij had anderhalf uur, dat ging snel voorbij. Er waren wel raakvlakken.”

Hij: „Ze bleek twee kinderen te hebben. Een teleurstellende ontdekking. Ik zoek iemand die hetzelfde in het leven staat als ik.”

Zij: „Erg jammer vond ik dat het niet zo’n uitgaander is. Ik ben niet meer zo fanatiek als vroeger, maar ga nog regelmatig met vrienden en zonder kinderen naar een pop- of rockconcert. Dat zou ik nou graag samen met een partner doen.”

Hij: „We zijn nog samen richting station gelopen en hebben e-mailadressen uitgewisseld – allemaal leuk en positief. Toch ben ik achteraf niet echt enthousiast. Het is een leuke, intelligente vrouw, maar iets te slank voor mij, ze woont niet heel dichtbij en ze heeft kinderen – dat laatste is het belangrijkste. Ik ben te veel aan mijn vrijheid gehecht om in een gezin te stappen.”

Zij: „Ik had geen vlinders in mijn buik, maar dacht ook niet: ‘Mijn hemel, wat moet ik hiermee?’ Neutraal, eigenlijk.”

Meedoen aan deze rubriek?Ga naar: paiq.nl/lux