Doden bij nieuwe rellen in gevangenis in Venezuela

A relative of inmates from the El Rodeo prison throws a tear gas canister back during a riot, near the prison in Guatire, outside Caracas, June 18, 2011. Thousands of troops stormed a Venezuelan prison on Friday to regain control after gunbattles between inmates killed at least 22 people in the latest riots to rock the overcrowded prison system. Officials said two soldiers were killed and about 20 other National Guard troops wounded in shootouts with the detainees. REUTERS/Carlos Garcia Rawlins (VENEZUELA - Tags: POLITICS CRIME LAW CIVIL UNREST IMAGES OF THE DAY) Een familielid van gevangenen in de El Rodeo gevangenis gooit een traangasgranaat terug naar ordetroepen, vanmiddag. Foro Reuters / Carlos Garcia Rawlins

Duizenden leden van de Nationale Garde in Venezuela bezetten een gevangenis, in de hoop de controle terug te winnen na hevige schietpartijen. Zeker drie soldaten zijn omgekomen, achttien raakten gewond.

Luis Motta Dominguez, generaal van de Nationale Garde, zegt tegen persbureau AP dat een gevangene is omgekomen bij het geweld in de El Rodeo gevangenis in Caracas, net als twee soldaten.

Het geweld begon toen gevangenenbewaarders een zoekoperatie uitvoerden om gevangenen wapens afhandig te maken. Vorige week zondag kwamen al 21 gevangenen en een bezoeker om bij rellen in de gevangenis.

    • Peter van der Ploeg