Concert at Sea vandaag afgelast vanwege wind

Het zaterdagprogramma van Concert at Sea gaat niet door. De burgemeester van Schouwen-Duiveland heeft besloten het festival op de Brouwersdam een dag eerder te laten eindigen vanwege de weersomstandigheden.

“De windvlagen die voorspeld zijn, in combinatie met stevige buien, zijn te sterk om de veiligheid van de bezoekers te kunnen garanderen”, oordeelden deskundigen. De organisatie van het festival kan zich daarin vinden. “De veiligheid en het comfort van onze bezoekers is het belangrijkst. Zeker bij deze uitverkochte editie.” Mensen die kaartjes hebben, krijgen hun geld terug. Maandag staat daarover meer informatie op de website van het festival, meldt persbureau Novum.

Vrijdag liet de organisatie weten voorbereid te zijn op eventuele hevige regenval. Vier jaar geleden viel het festival al bijna letterlijk in het water, toen onder meer auto’s op het parkeerterrein vast kwam te zitten in de modder. Dit jaar lagen er rijplaten klaar voor op het parkeerterrein en kregen bezoekers tips en updates via Twitter en de website.

Concert at Sea wordt traditioneel afgesloten door Bløf. Naast de Zeeuwse band zouden onder anderen Ilse DeLange, Jacqueline Govaert en De Dijk op het podium staan.