Arrestaties bij demonstraties tussen links en rechts

Bij demonstraties van extreemlinkse en extreemrechtse actiegroepen in Den Haag zijn vandaag 27 arrestaties verricht. De demonstraties liepen voor het ministerie van Financiën uit op een kleine confrontatie tussen beide groepen, meldt een woordvoerder van de politie aan persbureau Novum.

De arrestanten werden opgepakt voor onder meer het plegen van geweld en het dragen van een verboden teken. Ook werden mensen opgepakt voor het lopen van een andere dan de voorgeschreven route. Verder werden demonstranten die zich vast hadden geketend aan een dichtgelaste aanhangwagen die de weg blokkeerde aangehouden. (Zie hier een foto, via Twitter)

De demonstratie van extreemrechts werd georganiseerd door activisten van het Netwerk Nationale Socialisten. Aan deze bijeenkomst, die volgens de betogers was gericht tegen globalisering, deden ongeveer zestig mensen mee.

De Anti Fascistische Aktie (AFA) hield een tegendemonstratie onder het motto ‘stop nazi’s en racisme’. Hier waren ongeveer honderd demonstranten op afgekomen.

De demonstranten van beide groepen liepen een route door het centrum. Bij beide bijeenkomsten werden toespraken gehouden. De demonstraties zijn inmiddels voorbij.