Weer

Ons staat een wisselvallig en winderig weekend te wachten. Oorzaak is een lagedrukgebied dat van boven de Britse eilanden via de Noordzee naar Denemarken trekt. Een eerste storing brengt vanavond en vannacht perioden met regen. Het koelt af naar een graad of 13 bij aantrekkende wind.

Morgen waait het matig tot vrij krachtig, 4 tot 5 Bft in het binnenland, tot soms hard langs de Waddenzee, 7 Bft. Bovendien is de wind daarbij vlagerig van karakter. Er vallen diverse buien, hier en daar met onweer. De hoeveelheid zonneschijn is beperkt. Vooral in de middag breekt vanuit het westen de zon soms even door, maar ook dan blijft het niet droog. Met 16 tot 18 graden is het circa 3 graden te fris voor midden juni.

Zondag breekt de zon iets vaker door, behalve in het noordoosten. De beste papieren zijn voor Zeeland en de westkustregio’s, maar ook daar vallen nog een paar buien. Het blijft fors waaien en aan de temperatuur verandert weinig.

Volgende week houdt de wisselvalligheid aan. Maandag is de wind daarbij wel een stuk rustiger. Het noorden heeft waarschijnlijk een droge dag met eerst ook zon, terwijl elders vanuit het zuidwesten een nieuwe storing regen brengt.