Vier doden en tientallen gewonden bij explosie in Israël

Reddingswerkers bezien de schade na de explosie in het centrum van Netanya. Foto AFP / Menahem Kahana

Bij een explosie in het centrum van de Israëlische kustplaats Netanya zijn gisteravond laat zeker vier doden en vijftig gewonden gevallen. Het incident is waarschijnlijk het gevolg geweest van het exploderen van een gastank.

De explosie in Netanya (kaart) vond even na middernacht plaats in een appartementengebouw waar veel toeristen verblijven. Onder de gewonden zijn dan ook voornamelijk Franse toeristen. Als gevolg van de explosie werden veel ramen van het gebouw verbrijzeld en vlogen stukken glas, metaal en hout alle kanten op. De rondvliegende materialen zorgden honderden meters verderop voor schade aan koffiehuizen.

Reddingswerkers konden alle mensen die in het appartementengebouw verbleven op tijd evacueren. De omgeving van het gebouw werd afgezet en het verkeer kwam stil te liggen. De oorzaak van de explosie is nog onbekend, hoewel de politie gistermiddag klachten ontving over een man die op verdachte wijze rondhing bij de gastanks van het gebouw. Hij is gearresteerd en ondervraagd over het mogelijk saboteren van de ontplofte tank.

    • Pim van den Dool