Verdacht voorwerp in auto Pentagon, man gearresteerd

De politie heeft een man gearresteerd in verband met een onderzoek naar een verdacht pakketje in een auto in de buurt van het Pentagon. Twee andere verdachten zijn volgens NBC News op de vlucht geslagen en worden gezocht door de politie.

Een functionaris zei tegenover NBC dat het voorwerp er uitzag als een bom.

Volgens ABC News zijn 9 mm hulzen, een briefje met de tekst   ‘al-Qaeda,  Taliban rules’ en twee kilo aan  ammoniumnitraat in de auto aangetroffen. Tijdens een persconferentie werd dit niet bevestigd door de politie.

De politie sloot een aantal belangrijke wegen rondom het Pentagon om de auto te onderzoeken.

Update 15.46 uur: de FBI meldt dat er een geen explosieven gevonden zijn in de verdachte auto of in de rugtas van de gearresteerde man.

 

    • David Haakman