‘Tien doden’ bij raketbeschietingen door Libische troepen

A Grad rocket is seen after being fired by rebel fighters on the frontline west of the rebel-held city of Misrata June 17, 2011. REUTERS/Zohra Bensemra (LIBYA - Tags: CONFLICT MILITARY) Rond Misrata wordt over en weer met Grad-raketten gevuurd, hier vanaf een positie in handen van de opstandelingen. Foto Reuters / Zohra Bensemra

Bij raketbeschietingen door troepen die loyaal zijn aan de Libische leider Moammar Gaddafi zijn even buiten de stad Misrata zeker tien doden en veertig gewonden gevallen. Dat meldt een woordvoerder van de rebellen aan persbureau AFP.

Volgens artsen in het ziekenhuis in Misrata was een van de slachtoffers een vrouw die omkwam door een raket die in haar huis insloeg, zo meldt AP. Onder de slachtoffers zouden burgers zijn wier huizen beschoten werden door Grad-raketten.

Persbureau AP spreekt van aanvallen op linies van de rebellen die westwaarts oprukken in de richting van Tripoli, dat 200 kilometer van Misrata af ligt. Op twintig kilometer van de havenstad, die in handen is van de rebellen, kwamen de strijders zwaar onder vuur te liggen. De rebellen schoten terug met artillerie en raketten.

Bij luchtaanvallen door de NAVO zijn in Tripoli vandaag doelen in het zuiden van de hoofdstad bestookt. Over slachtoffers en schade zijn geen berichten.

    • Bart Hinke