Lees het politierapport over de arrestatie van Strauss-Kahn

Strauss-Kahn vorige week maandag in de rechtbank in New York. Foto Reuters / Allan Tannenbaum

Dominique Strauss-Kahn werd vorige maand gearresteerd op het John F. Kennedy Airport in New York. In het politierapport dat na zijn aanhouding werd opgesteld is nu te lezen wat hij tijdens zijn eerste verhoor heeft gezegd.

In het rapport is onder meer te lezen dat Strauss-Kahn bij aanvang van z’n eerste verhoor vraagt of hij een bezoekje mag brengen aan het toilet. Daarna zegt hij tegen de New Yorkse politie dat hij diplomatieke onschendbaarheid geniet en vraagt hij of hij in contact kan komen met het Franse consulaat. Verder vertelt hij degenen die hem verhoren geen trek in eten te hebben, maar wel een bak koffie te lusten.

Lees het gehele rapport voor meer details.

    • Pim van den Dool