Kruijswijk wint bergrit na solo

Nederlander sterkste in zesde etappe van Ronde van Zwitserland.

Steven Kruijswijk heeft gisteren de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De 24-jarige wielrenner van Rabobank kwam solo boven in Malbun in Liechtenstein. Op negen seconden kwam de Amerikaan Levi Leipheimer als tweede over de finish. Kruijswijks ploeggenoot Bauke Mollema eindigde als vierde. De Italiaan Damiano Cunego, die derde werd, blijft de leider in het klassement. De etappe werd al vroeg opgeschrikt door een zware valpartij van Juan Mauricio Soler, die zwaargewond raakte. De Colombiaan werd met een helikopter naar een ziekenhuis vervoerd. Hij zou een schedelbreuk hebben opgelopen. De renner moet voorlopig op de intensive care blijven. In het algemeen klassement is Mollema door het wegvallen van Soler tweede op 1.23 minuten van Cunego. Kruijswijk staat derde. (Novum, AP)