Foto: ‘zoenen’ tijdens het rellen in Vancouver

Foto Rich Lam / AFP via Getty Images

Veel teleurgestelde fans van de Canadese ijshockeyclub Vancouver Canucks reageerden zich woensdagnacht af op de politie en geparkeerde auto’s, maar niet iedereen. Een verliefd stelletje was duidelijk niet onder de indruk van de chaos op straat.

Fotograaf Rich Lam van Getty Images vertelt op de site van Esquire hoe hij bovenstaande foto maakte:

“Het was een complete chaos. Relschoppers zetten twee auto’s in brand en daarna zag ik plunderaars de ruiten van een nabijgelegen warenhuis inslaan. Op dat moment kwam de oproerpolitie op ons afgelopen. Nadat ik was weggerend, zag ik twee mensen op de grond liggen met de oproerpolitie en woekerend vuur op de achtergrond. Ik wist dat ik ‘een moment’ had vastgelegd toen ik de gedaanten tegen de achtergrond van zulke chaos fotografeerde maar het pas toen ik later mijn foto’s terugkeek ontdekte mijn chef dat de twee mensen op de grond niet gewond waren, maar lagen te zoenen.”

Op Twitter wordt veel over de foto gesproken. Sommige gebruikers trekken op basis van deze foto de oprechtheid van ‘de foto’ in twijfel.

Update 18.36: Volgens een getuige die met de Britse krant The Guardian sprak, zijn de twee geliefden niet aan het zoenen. Scott Jones en zijn vriendin Alex Thomas zouden door de oproerpolitie omver zijn gelopen, waarbij Jones op zijn vriendin viel. Omstanders zouden daarna zijn toegesneld om te kijken hoe het met Thomas ging. Zij was ongelukkig met haar hoofd op de straat terechtgekomen. Deze uitleg lijkt aan te sluiten bij de twijfel die was ontstaan door de hierboven genoemde foto.

    • Pim van den Dool