Even de ellende vergeten

In de Turkse provincie Hatay zijn de afgelopen dagen zeker vijfduizend vluchtelingen uit Syrië aangekomen, op de vlucht voor oprukkende regeringstroepen. Ze worden opgevangen in tentenkampen door hulpverleningsorganisatie Rode Halve Maan. In totaal zijn zeker tienduizend Syriërs hun land ontvlucht. Ahmed Davutoglu, de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, bezocht gisteren een vluchtelingenkamp. Syriërs riepen slogans naar de minister als „De mensen willen vrijheid” en „Erdogan, help ons”. Als gevolg van de vluchtelingenstroom is de traditioneel sterke band tussen Turkije en Syrië onder druk komen te staan. Davutoglu riep Syrië gisteren op om een einde te maken aan het gewelddadig optreden tegen antiregeringsbetogers. Ook wil hij dat president Bashar al-Assad democratische hervormingen doorvoert. Maar, zei hij, Syrië is nog altijd „Turkije’s beste vriend”. Foto Umit Bektas/Reuters Syrian children play in a playground at a refugee camp in the Turkish border town of Boynuegin in Hatay province, southern Turkey, June 16, 2011. Turkey called for Syria to immediately halt a violent crackdown on protesters and pass democratic reforms, in a meeting on Thursday between Foreign Minister Ahmet Davutoglu and a top Syrian envoy. REUTERS/Umit Bektas (TURKEYCONFLICT SOCIETY - Tags: CIVIL UNREST POLITICS SOCIETY) CONFLICT REUTERS

In de Turkse provincie Hatay zijn de afgelopen dagen zeker vijfduizend vluchtelingen uit Syrië aangekomen, op de vlucht voor oprukkende regeringstroepen.

Ze worden opgevangen in tentenkampen door hulpverleningsorganisatie Rode Halve Maan. In totaal zijn zeker tienduizend Syriërs hun land ontvlucht.

Ahmed Davutoglu, de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, bezocht gisteren een vluchtelingenkamp. Syriërs riepen slogans naar de minister als „De mensen willen vrijheid” en „Erdogan, help ons”.

Als gevolg van de vluchtelingenstroom is de traditioneel sterke band tussen Turkije en Syrië onder druk komen te staan. Davutoglu riep Syrië gisteren op om een einde te maken aan het gewelddadig optreden tegen antiregeringsbetogers. Ook wil hij dat president Bashar al-Assad democratische hervormingen doorvoert. Maar, zei hij, Syrië is nog altijd „Turkije’s beste vriend”.