De Bakker wel in de Davis Cup

Captain Siemerink heeft de tennisser ondanks zijn problemen geselecteerd voor het Davis-Cupteam.

Davis-Cupcaptain Jan Siemerink heeft Robin Haase, Thiemo de Bakker, Thomas Schoorel, Jesse Huta Galung en Igor Sijsling geselecteerd voor de ontmoeting tegen Zuid-Afrika van 8 tot en met 10 juli in Potchefstroom. Als de Nederlandse tennisploeg wint volgt in september een promotie/degradatieduel voor een plaats in de Wereldgroep. Nederland speelde in 2009 voor het laatst op het hoogste niveau.

Siemerink kiest met het vijftal voor dezelfde selectie die eerder dit jaar het lastige uitduel met Oekraïne won. Kort voor de ontmoeting zal één speler nog afvallen. De keuze voor De Bakker is opmerkelijk. De proftennisser kampt al maanden met een trainingsachterstand en besloot na het toernooi van Roland Garros een rustpauze in te lassen. De Bakker ontbreekt op de toernooien van Rosmalen en Wimbledon.

De Bakker werkt nu bij de Amsterdamse praktijk Fysiomed aan een terugkeer. De ex-jeugdkampioen maakt lange dagen en probeert met steun van professionals af te rekenen met zijn fysieke en mentale problemen. Volgens ingewijden is De Bakker de afgelopen tijd ver teruggevallen. Hij kampte al meermalen met motivatieproblemen waarna terugval op de tennisbaan volgde. (NRC)