'Conflicten bedreigen Wikipedia'

Jurriaan H. (13) tweede klas gymnasium. Hij is actief sinds 2009 en de jongste moderator. Trots op artikel: Overstromingen in Thailand 2010. Wil zijn volledige naam niet in de krant.

„Op Wikipedia schrijf ik voornamelijk over Thailand, en dan vooral over Bangkok. Ook werk ik mee aan projecten, zoals het Nederlands parlementsledenproject. Verder schrijf ik verzoeken van andere gebruikers, die afkomstig zijn van de zogeheten HotList. Hierop kunnen zij een verzoek plaatsen van een nog niet eerder aangemaakt artikel. Naast mijn bijdragen aan Wikipedia schrijf ik fictie. Toch houd ik mij liever bezig met andere zaken dan het schrijven van artikelen. Ik besteed de meeste tijd aan het bestrijden van vandalisme en het controleren van nieuwe pagina’s. Een grote bedreiging voor Wikipedia zijn de conflicten. Het lijkt wel dat die steeds vaker voorkomen.

„Voor vandalisme is geen echte oplossing, maar zoals het nu gaat, werkt de bestrijding prima en efficiënt. Door het aanleggen van dossiers, het blokkeren van vandalen, geblokkeerde scholen mails sturen, enzovoorts. Ik werk ook mee aan het scholenproject: schoolbesturen worden ingelicht over het vandalisme. Zodat niet alleen het schoolbestuur maar ook de leerlingen beseffen dat ze niet langer vandalisme op Wikipedia moeten plegen en dat de hoeveelheid vandalisme zal afnemen.”