6 uittips

1 festival

Festival de Beschaving

Utrecht: Utrecht Science Park. Za 12.00u. Kaarten: 37,50 euro. Vvk via www.debeschaving.nl

Festival de Beschaving is terug met een bijzondere mix van muziek, dance, games, theater en wetenschap. Optredens van onder andere And So I Watch You From Afar, Balthazar, De Staat, Ginger Ninja, Hooverphonic, Kensington en Midlake. Verder is er een randprogramma met bijvoorbeeld installaties van studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

2 MODEshow & parcours

KABK modeweek

Den Haag. Van 17 t/m 22 juni. Modeshow in Atrium van het stadhuis, vr 17 juni, 20.00 & 22.00u, 13,50 euro. Res: www.modeshowkabk.nl

De modestudenten van de afdeling Textiel en Mode van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) Den Haag presenteren zich vanavond tijdens de jaarlijkse KABK modeshow. Vanaf zaterdag nemen alle eindejaarsstudenten van de afdeling deel aan het vijfdaagse textiel- en modeparcours in de Haagse binnenstad.

3 afterparty

Entrée Late Night Café #6

Amsterdam: Concertgebouw Café. Vr 22.00-01.00u. Entree: gratis. www.entreeweb.nl

Jongerenvereniging Entrée organiseert een gratis toegankelijke afterparty bij een concert van het Koninklijk Concertgebouworkest, nadrukkelijk bedoeld voor publiek van buiten. Verwacht een a-typische avond in Het Concertgebouw met kunstzinnige caravans van Sleurkunst voor de deur, muziek van onder andere I am Oak, NO|me, dj Leroy Rey en leden van het Koninklijk Concertgebouworkest en veel performances.

4 festival

Urban Explorers

Dordrecht: de hoofdlocatie is CBK. Van 17 t/m 19 juni. Dagkaarten v.a. 12, passe-partout v.a. 28 euro. www.urbanexplorersfestival.nl

Zesde editie van Urban Explorers met cross-overs van (pop)muziek, kunst, dans, film, theater en poëzie op onverwachte plekken. Concerten van onder andere Emily Jane White, Teitur, Sir Ian, Zulu Pearls, Lunapark i.s.m. Puzzle Muteson en Dustin O'Halloran, Viper Cobra vs White Darkness a.k.a Bong Ra, The New Earth Group.

5 nachtfestival

Nuit Blanche Amsterdam

Amsterdam: div. locaties. Za 18 juni 19.00-07.00u. Kaarten: 12 euro. www.nuitblancheamsterdam.nl

Nuit Blanche Amsterdam is een nachtfestival vol kunst en experiment langs verschillende plekken in de stad. Ga all-night ervaringen shoppen in Magna Plaza, jammen met zelfgemaakte instrumenten in de Brakke Grond, 's nachts dineren op een geheime locatie in het Guerilla Restaurant, demonen verdrijven bij het nieuwe gebouw van EYE Film Instituut of spelen met sluitertijden in een donkere metrotunnel. Verder is er nog de Mini Tour langs onder andere fluoriserende kelders, hete dansvloeren, porseleinen poppenverzamelaars en agricultuur in hartje centrum.

6 dancefestival

Music Republic

Rotterdam: Sidelingepark. Za 18 juni, 13.00-23.00u. Kaarten: 32,50 euro, excl. fee. www.musicrepublic.nl

Openlucht dancefestival met vier podia, elk met een eigen sfeer en stijl, van house tot hiphop en van techno tot latin. Line-up: onder andere Ron Carroll, Roog, Gregor Salto, Lucien Foort, Kenny Larkin, Zwart Licht en Winne.