Zomaar even schommelen in de stad

Schommels

Het is een project om mensen weer even een simpel pleziertje te geven: overal in de stad schommels ophangen. Jeff Waldham deed het in (onder meer) Los Angeles, San Francisco en Panama.

Het initiatief, dat klein begon, heeft inmiddels grote ambities. Na de zomer moet het schommelproject ook in Bolivia van de grond komen. Van het gezamenlijke, “onverwachte” plezier dat er vanaf straalt in de steden wordt vervolgens een documentaire gemaakt. Waldham zegt daarover:

“Dit is een universele boodschap. Een oproep om weer terug te keren naar de passies die je had als kind en eraan toe te geven, maar vooral om te laten zien welk verschil een lach kan hebben op jezelf en je omgeving.”

In een soortgelijk project installeerde Waldham al eens allerlei kleine, mysterieuze deurtjes in gebouwen van San Francisco.

    • Peter Zantingh